Iski sitten joku tauti päälle viikonloppuna. Ei ole päässy ulos sen takia. Mutta koska otsikossakin mainostan tuota nörttiyttä niin pitäähän sitä tietokoneellakin jotain tehdä. Päätin siis asentaa Linuxin. Valitsin suuresta määrästä Ubuntun ja asensin sen.

Asennus sujui yllättävän helposti ja netti ja oheislaitteet lähtivät toimimaan heti. Virtuaalityöpöydät ovat kyllä mahtava keksintö. Nytkin on pikaviestimet toisella ja selain toisella pöydällä. Hiiren rullasta saan vaihdettua näkymää aina halutessani. En tiedä onko kde:ssä näin hienot ratkaisut ja koska olin nähnyt aikaisemmin Gnomen käytössä niin päädyin siihen.

Jos tämän Linuxin käyttö on jatkossain näin sulavaa ja helppoa niin en jää kyllä kaipaamaan yhtään winkkua. Ohjelmiakin löytyy hirveä määrä ja kaikkeen mitä itse tietokoneella teen, löytyy jokin ohjelma. Melkeinpä samat kuin winkustakin.

Toivottavasti seuraavaan kirjoitukseen mennessä olen jo päässyt taas ulkoilemaan. Nyt vaan tämä Linuxiin tutustuminenkin vie vapaa-aikaa. Mut pakko sitä on kuntoilla kun kerta jotenkin oon sen jo saanut aloitetuksi.